İhtiyaç sahibi insanlar için sosyal destek ödemeleri devam ederken bu kez müjdeli haber kadınlar için geldi. Peki 4 bin TL ödeme şartları nedir? Kimler faydalanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri yer alıyor. Peki kadınlar için ödenen 4 bin TL destek şartları nedir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

KADINLAR İÇİN MADDİ DESTEK

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yeni duyuruya göre sosyal destek ödemeleri kapsamında kadınlar için de maddi destek ödemeleri başlatıldı. Şartları taşıyan ihtiyaç sahibi kadınlar için 4 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapılacak. 

 

Kadınlara Maddi Destek

4 bin TL ödemelerden faydalanabilmek için gerekli şartlar da belirlendi. İhtiyaç sahibi olan ve çalışma fırsatı olmayan kadınlar için düzenlenen 4 bin TL ödeme projesi için şartlar şu şekilde belirlendi; Başvurular e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılacak. Başvuru yapacak kişinin hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Şartı taşıyan kişiler kimlik numaraları ile online olarak başvuru yapacak. Başvurular 30 Nisan tarihinde sona erecek. E-Devlet sistemi üzerinden online olarak başvuru formunu dolduran ve başvurusu olumlu sonuçlanan hak sahipleri ödemelerini düzenli olarak PTT şubelerinden alabilecek. 

 

 

E DEVLET BAŞVURU LİNKİ : https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

 

 

 

Devlet anneanne ve babaannelere maaş bağlıyor! Her ay 5100 TL torun bakım parası ödenecek!!

 

Devlet anneanne ve babaannelere maaş bağlıyor! Her ay 5100 TL torun bakım parası ödenecek!!

Devlet yardımı bu defa anneanne ve babaannelere özel geldi. Torununa bakan anneanne ve babaanneler devletten 5100 lira maddi yardım alabilecek. Torun bakım parası ayrıntıları haberimizde…

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından bu defa büyükannelere yardım var. Ezber bozan yeni yardım parası ile ilgili detaylar belli oldu. Bu defa torunlarına bakan anneanne ve babaannelere torun bakım parası verilecek. Üstelik her ay düzenli olarak maaş gibi yardım parası ödenecek. Bakanlık tarafından aranan şartları sağlayan büyükanneler hemen başvuru yapabilir. 5100 TL Torun bakım parası için aranan şartlar ve detaylar haberimizde…

Çocuklarının çalışmasından dolayı evde torununa bakan anneanne ve babaannelere devletten para yardımı verilecek. Bu yardım ilk kez yapılıyor. Şartları sağlayan anneanne ve babaanneler başvuru yapmaları durumunda hemen sosyal yardım alabiliyor. Torun bakım parası olarak ödenecek olan yardımla ilgili detayları aile Bakanlığı tek tek açıkladı. Sadece başvuru şartlarına uygun olmanız yeterli. Bu şartları taşıyorsanız her ay maaş gibi 5100 TL devlet yardımı alabilirsiniz. Artık toruna bedava bakmak yok 5100 TL devlet yardımı var. Torun bakım parası ile ilgili her şey haberimizin devamında sizi bekliyor...

 

 

TORUNUNA BAKANLARA DEVLETTEN YARDIM PARASI VERİLECEK

Anneanne ve babaanneler, çocuklarının çalışmaları durumunda çoğu zaman torunlarının bakımını üstlenmek zorunda kalıyor. Devletten anneanne ve babaanneler için yeni bir sosyal yardım duyurusu geldi. Bu defa torununa bakan büyükannelere devlet yardımı bağlanacak. Büyükanneler aylık olarak maaş alabilecek. Toplam yardım miktarı ise 5100 TL olacak. Ancak bu yardımdan sadece belirli şartları Taşıyan büyükanneler faydalanabilecek.

 

TORUN BAKIM PARASI KİMLERE VERİLECEK?

Hükümetin yeni başlattığı büyükanne projesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Torununa bakmak zorunda kalan büyükannelere devlet yardımı sağlanacak. Projeden haberdar olmayan birçok büyükanne bu yardımdan faydalanamıyor. Ancak gerekli şartları taşımanız durumunda Siz de torununuza bakarken maaş alma imkanını elde edebilirsiniz. Düzenli olarak verilecek torun bakım maaşında en önemli şart hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması.

 

Devlet anneanne ve babaannelere maaş bağlıyor! Her ay 5100 TL torun bakım parası ödenecek!!

TOPLAM 5100 TL ÖDENECEK

Çeşitli sebeplerden dolayı torununa Bakmak zorunda kalan büyükanneler 12 ay boyunca devletten para yardımı alabilecek. 12 ay boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek olan para yardımı toplamda 5.100 TL olacak. Bu yardım Aylık 425 TL olarak bağlanacak. Para desteği almak isteyenler başvuru işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlüklerine ya da e-devlet üzerinden yapabilecek. T.C kimlik no ve şifre ile e-devlet girişi yaptıktan sonra torun bakım parası yazarak başvuru ekranına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra onay mesajını alabilirsiniz. Başvurusu onaylanan büyükannelere ödemeleri PTT üzerinden yapılacak. TC kimlik kartı ile birlikte PTT'den ödemenizi alabilirsiniz.