Bursa Belediyesi Burskoop (Bursa Kalkınma Ve Eğitim Kooperatifi) Bursu Başvuruları Online Olarak Alınacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kurduğu Kooperatif İle Üniversite Öğrencilerine Aylık 500 Türk Lirası Burs Verecek.
Proje, Önümüzdeki Eğitim Döneminde Mesleki Ve Teknik Lise Eğitimi Alacak Öğrencileri de Kapsayacak Şekilde Genişletilecek.

BURSKOOP, bu aydan itibaren 4 ay boyunca üniversite öğrencilerine 500’er TL burs verecek. Yeni eğitim dönemiyle birlikte yıllık bazda da burs desteği 8 ay sürecek ve ilk etapta projeden 3 bin öğrencinin yararlanması hedefleniyor. Burs desteğinden Bursa’da ikamet eden ailelerin çocukları yararlanabilecek. Burs desteği almak isteyen öğrenciler, başvurularını burs.bbbgenclikkulubu.com adresi üzerinden online yapacak.

 

 

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Başvuru Şartları

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
• Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda velisinin Bursa’da ikamet etmesi,
• Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan üniversitelerde, örgün lisans ya da ön lisans öğrencisi olmak,
• Bulunulan dönem itibari ile en az, 100 üzerinden 50 ya da 4 üzerinden 2 genel not ortalamasına sahip olmak,
• Özel ya da resmi bir kurumda, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
• Maddi olanakları öğrenimini sürdürebilmesi için yetersiz ve bu nedenle desteğe ihtiyaç duyuyor olmak,
• 25 yaşını aşmamış olmak.

Kimler Başvuru Yapamaz?
• Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrenciler,
• Yabancı uyruklu öğrenciler,
• Polis Akademisi, Polis Meslek Yüksel Okulu ile Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri,
• Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
• Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,
• Yüz kızartıcı bir suç sebebi ile hüküm giyenler,
• Yüksek lisans veya doktora öğrencileri
Başvuru yapamaz.

 

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Başvuru Belgeleri

Önemli NOT: Belgeleri tedarik etmeye başlamadan önce, parantez içinde belirtilmiş olan “zorunlu” ve “opsiyonel” belgeler ile dosya formatları kısmına önemle dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bu, sizleri zaman kaybından kurtararak, belgeleri doğru bir formatta oluşturmanız konusunda sizlere yol gösterici olacaktır.

1- Yeni girişli öğrenciler için, ÖSYM YKS sonuç belgesinin fotokopisi veya karekodlu web çıktısı(Hazırlık ve 1. Sınıf öğrencileri için zorunludur)(Dosya formatı: PDF)

2- Ara sınıf öğrencileri için “Transkript” (2. Sınıf ve üzeri öğrenciler için zorunludur)(Dosya formatı: PDF)

3- Tüm aile bireylerini gösterir “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği“ (‘Nüfus Kayıt Örneği Belge’si oluştururken Nüfus Kayıt Örneği Tipi Bölümünden “Aile”yi seçmeniz gerekmektedir) (Zorunlu) (Dosya formatı: PDF)

4-Öğrenciye ait nüfus cüzdanı örneği (Dosya Formatı: PDF veya JPEG)
5- Öğrencinin kendisi ve veli (anne veya baba) üzerine ayrı ayrı düzenlenmiş, ikametgahın Bursa’da olduğunu gösterir E-devlet sistemi üzerinden alınan belge (Zorunlu) (Dosya formatı: PDF)

6- Adli Sicil Kaydı (Öğrenciye ait E-Devlet’ten alınan “Adli Sicil Kaydı Sorgulama” sonuç ekranı (Zorunlu) (Dosya formatı: PDF)

7- Milli Sporcu Belgesi (Gençlik ve Spor Bakanlığından son 2 yıl içinde alınmış) (Opsiyonel) (Dosya formatı: JPEG)

8- Öğrencinin rapora bağlı %40 ve üzeri engelli olma durumu varsa belgesi (Opsiyonel) (Dosya formatı: PDF)

9- Anne veya babası resmi görevde iken şehit veya gazi olmuş ise belgesi veya noterden onaylı belgesinin taratılmış hali (Opsiyonel) (Dosya formatı: JPEG)

10-Gelir beyanı ile ilgili olarak; (Zorunlu)
a) Çalışan anne, baba veya evli ise eşe ait, çalışılan kurumdan alınan imzalı maaş bordrosu (Dosya formatı: PDF ya da JPEG)
b) Gelir vergisine tabi iseler, İnternet Vergi Dairesinden alınmış Vergi Levhası (Dosya formatı: PDF)
c) Anne-baba emekli iseler, E-Devlet’ten ‘4A/ 4B/ 4C Emekli Aylık Bilgisi’ sonuç ekranının barkodlu çıktısı (Dosya formatı: PDF)
d) Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge, (Dosya formatı: JPEG)
e) Muafiyete tabi olmayan çiftçiler için Tarım Bakanlığı veya Ziraat Odası’ndan onaylı belge (Dosya formatı: PDF)

11- Çalışmayan anne, baba ve evli ise eş için, E-Devlet’ten “SPAS Müstehaklık Sorgulama” sonuç ekranının barkodlu çıktısı (Zorunlu) (Dosya formatı: PDF)

12- Kardeşler için; (Okuyan Kardeşler için zorunlu) (Dosya formatı: JPEG)
Okuyor iseler okumakta oldukları kurumdan veya E-Devlet’ten alınmış Öğrenci Belgesi

13- Vakıf Üniversitesi %100 Burslu olduğunu gösteren belge (Opsiyonel) (Dosya formatı: JPEG)

14-Burs Sorgulaması için E-Devlet’ten Kredi / Burs Durum Belgesi Sorgulama ekranından Belge Oluştur seçeneği ile oluşturulan Kare Kodlu belge (Üniversite okuyan kardeş var ise onların e-devleti’nden de ayrı belge oluşturulmalıdır) (Zorunlu) (Dosya formatı: PDF)

15- Tapu Kayıt Belgesi: Öğrencinin kendisi, annesi ve babası adına ayrı ayrı e-devlet’ten, “Tapu Bilgileri Sorgulama” sonuç ekranının görüntüsü ve her malın detaylı döküm belgesi, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır. Tapuda kayıtlı herhangi bir malın olmaması durumunda da, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde belge oluşturulmalıdır.(Zorunlu)(Dosya formatı: JPEG)

16- Tescilli Araç Kaydı Belgesi: Öğrencinin kendisi, annesi ve babası adına ayrı ayrı, E-Devlet’ten alınan, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama” sonuç ekranının çıktısı. (Bu belge ekran fotoğrafı alınarak, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır. Kayıtlı araç yoksa da kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır) (Zorunlu) (Dosya formatı: JPEG)

 

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN..