Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdürmektedir. 2023 yılına girilmesiyle birlikte Bakanlık tarafından yapılan ödemelerde artış yaşanmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğal gaz desteği ödemelerine ilişkin başvurular vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Peki, doğal gaz destek ödemesi ne kadar, kimlere verilir ve hangi şartlar gerekmektedir? İşte, Konya halkının merak ettiği detaylar...

Hane Başına 2.500 TL'ye Kadar Para Yardımı

Sosyal yardım kapsamında yer alan doğal gaz desteği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine 900 TL ile 2500 TL arasında destek sağlamaktadır. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik olarak başlatılan Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Peki, doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır ve hangi şartlar gerekmektedir? İşte, detaylar...

Destek Ödemeleri Artırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından destek ödemelerinin artırıldığını şu sözlerle ifade etmiştir: "Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil, hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli olarak geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteği önemli bir yer tutmaktadır. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık."

900-2500 TL Ödeniyor!

Yeni başvuru döneminde ev sahipleri yanı sıra kiracılar da doğalgaz desteğinden faydalanabilecektir. Hane başına yapılan ödemeler 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında arttırılmıştır.

Kronik hastalığı bulunan veya yaşam destek cihazına bağlı olan hanelere ise yüzde 5 ilave ödeme yapılacaktır. Vatandaşlarımızı kışın sıcak bir yuvaya kavuşturmayı hedefleyerek, toplamda 3 milyar lira tutarında doğalgaz desteği sağlamayı taahhüt etmekteyiz.

Doğal Gaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları ifade etmiştir: "Kronik hastalığı bulunanların ve yaşam destek cihazlarına bağlı olarak hayatlarını sürdüren ailelere doğal gaz desteği yüzde 5 fazla ödemeyle sağlanacaktır. Şartları taşımadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon lira tutarında destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin Ağustos ayı ödemeleri ise 1 milyar lirayı aşarak, 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecektir."

Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne başvuruları yapabilmek için 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresini ziyaret edebilirsiniz.

Doğal Gaz Desteği e-Devlet Başvuru Ekranı İçin Tıklayınız

Hak sahibi olan kişilere doğal gaz yardımı ödemeleri, PTT kartlarına yatırılmaktadır. Başvurusu onaylanan kişiler, doğalgaz faturalarını PTT'ye ibraz ederek destekten yararlanabilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Doğal Gaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunmak,
  • Doğal gaz arzının sağlandığı ilçe veya belde sınırlarında ikamet etmek,
  • İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı bir doğal gaz aboneliği bulunmak,
  • Ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olmak,
  • İlgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmiş olmak.

Ayrıca, sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını destek cihazlarına bağlı olarak sürdürenlere belirlenen destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazladan ödeme yapılacaktır.