KİRA YARDIMI NE KADAR? NASIL BAŞVURU YAPILIR ?

 

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’da verilen kentsel dönüşüm kira yardımının yükseltildiğini söyleyerek vatandaşları sevindirdi.

 

   Buna göre, İstanbul’da kentsel dönüşüm yardımı 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'da kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

KİRA YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kentsel dönüşüme giren evleriniz için kira yardımı almak için, başvuran kişinin gayrimenkul sahibi ya da kiracı olması gerekmektedir. Eğer oturduğunuz evin sahibiyseniz ve evinizde yaşıyorsanız otomatikman kentsel dönüşüm kira yardımına başvurma hakkınız bulunmaktadır. Aynı zamanda kiracı olduğunuz ev için de kira yardımı talebinde bulunabilirsiniz.

 

İstanbul kira yardımı ne kadar, kaç lira? 2023 yeni kira yardımına kimler başvurabilir, şartları nelerdir?

 

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniBaşvurunuzun ardından, sonucunuzu ise e-Devlet Kapısı ya da https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971 üzerinden sorgulayabilirsiniz.

 

KİRA YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Başvurunun yapılacağı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınacak başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösterir tapu senedinin aslı ve fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı
  • IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi (T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü, banka hesabının kamu bankalarına ait vadesiz hesap olmasını ve mümkünse Ziraat Bankası ya da Halkbankası olması gerektiğini belirtmektedir.)
  • Konut çok hisseli ise kira yardımı almak isteyen malike ait bölümün son 3 aya ait doğal gaz, elektrik ya da su faturalarından birinin aslı ibraz edilebilir. Kira yardımı almak isteyen gayrimenkul sahibinin bir temsilci ile başvurması durumunda ayrıca şu belgeleri teslim etmesi gerekmektedir:
  • Vekaletname aslı ve fotokopisi
  • Vekilin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • Vekaletname ile yapılacak kira yardımı başvurusunda vekaletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması gerekmektedir.