İhtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlar devletten fatura desteği alabiliyorlar. Maddi durumu yetersiz olan ve faturalarını ödeyemeyenler PTT’den başvuru yaparak fatura yardımı talebinde bulunabiliyorlar. Koşulları sağlayan herkes 600-900-2500 TL nakdi yardım ödeneği veriliyor.

 

   Artan enflasyon karşısında vatandaşlar için hayat daha da zorlaştı. Aile destek programı ile vatandaşlara yapılan yardım 40 milyar TL'ye ulaştı. Vatandaşlar bu yardımdan yararlanmak için detayları araştırmaya başladılar.

 

metin içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

   Aile Bakanlığı dar gelirli ve muhtaç ailelere milyarlarca lira ayırdı. Faturalarını ödemekte zorlanan ve kışın zor zamanlar geçirmesi muhtemel ailelere devlet desteği için iyi haberler var. PTT'ye başvuran ailelerin faturaları devlet tarafından ödenmektedir. Hanede yaşayan kişi sayısına göre miktarı değişen maddi yardım başvuruları PTT ve e-Devlet'e yapılabilmektedir.

 

 

ELEKTRİK, DOĞALGAZ FATURALARI DEVLETTEN!

   Faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahiplerine iyi haberler verildi. Aile Bakanlığı elektrik ve doğalgazın faturasına dstek ödemesi yapıyor. PTT'ye başvuru yapılması yeterli. Türkiye Aile Destek Paketi'nde mali destek ödemelerinin yanı sıra fatura desteği de veriliyor. Programa başvuran ve başvurusu onaylanan herkese 12 ay boyunca aylık 850-1250 TL destek, elektrik tüketimi ve doğalgaz faturası desteği verilecek. Talepler e-Devlet ve PTT üzerinden yapılmaktadır. Kış aylarında elektrik tüketimi desteği ve doğalgaz desteğinden yararlanabilirsiniz. Başvuru işlemi için e-Devlet TC Kimlik numarasının girilmesi yeterlidir.

 

DEVLETİN SAĞLADIĞI DESTEK ÖDEMELERİNİN İÇERİKLERİ

AYDA 600 TL YARDIM

 

   Aile Yardım Programı, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ayda 600 TL ödüyor. Aynı hanede aylık geliri 150 TL'nin altında olanlar için kişi başına düşen gelir 600 TL, aylık geliri 450 TL ile 911,15 TL arasında olanlar için 550 TL, aylık geliri 911,15 TL ile 911,15 TL arasında olanlar için 500 TL'dir. 1.372,30TL ile 1.833,45TL arasında olanlara 450 TL ödeneceği açıklandı.

 

 

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ

   Şubat ayında başlayan ödemeler kapsamında doğal gaz üretiminden 311.000 hane faydalandı. Ödeme kapsamında hane başına 900 ila 2.500 TL arasında bir ödeme yapılıyor. . Kronik hastalıklardan veya yaşam destek makinelerinden mustarip vatandaşlara ek yüzde 5 ödeme yapılır. Kayıtlı konut formunda ön ödemeli veya faturalı doğalgaz aboneliği başvuruları e-Devlet üzerinden kabul edilirken yapılır. Yeni düzenlemeye göre kiracılar da ödemeye dahil ediliyor.

 

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

   Elektrik yardımı da yoksul hanelere yapılan sosyal ödemelere dahildir. Aile yardım programlarına dahil olan dolandırıcılar da elektrik yardımı alabilir. Program 12 kişilik bir aile için aylık 75 KWH, 3 kişilik bir aile için aylık 100 KWH, 4 kişilik bir aile için aylık 125 KWH ve 5 kişilik bir aile için aylık 150 KWH'dir.