Sosyal market yardım başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyetinde İstanbul  Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyecek, kişisel bakım ve temizlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak adına sosyal market kartlarını ihtiyaç sahibi kişilere ücretsiz bir şekilde temin etmektedir.  Sosyal market kartı sadece gıda, giyim, temizlik alanlarında geçerli değil her alanda alışveriş yapma imkanı sağlıyor. Ev eşyası, oyuncak,  gibi ürünlerinde almanıza olanak sağlıyor.

 

 

 

 

Belediye Yardım Kartı Kimlere Verilir?

Belediye yardım kartından faydalanmak isteyen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olması gerekmektedir. Gelir durumu asgari ücretin 3’te birinden az olan, çalışmasına engel teşkil eden durumu bulunan, engeli bireyler, eşinden ayrılan geçim sıkıntısı yaşayan kadınlar, gazi ve şehit yakınları belediye tarafından verilen yardım kartından faydalanabilmektedir.

 

 

 

Belediye Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Belediye yardım kartı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların ikamet ettiği bölgedeki belediyelere giderek başvuru yapabilmektedir.

 

Belediyeye gitme durumu olmayan vatandaşlar internet üzerinden veya telefon ile belediyelerin sosyal destek hattını arayarak yardım kartı başvurusu yapılabilmektedir.

 

 

Online olarak başvuru yapacak olan vatandaşlar belediyenin web sitesine girerek iletişim alanındaki başvuru formunu doldurmalıdır.

 

 

 

 

Belediye Yardım Kartı Başvurusu E-Devlet

e-Devlet sisteminden de yardım kartı başvurusu yapılabilmektedir. E-Devlet’ten başvuru yapacak olan vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayarak T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapması gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ikamet ettiğiniz belediyenin ismini arama kutucuğuna yazarak e-Devlet sisteminden başvuru yapabilirsiniz.