İhtiyaç sahibi aileler için devlet tarafından sağlanan ödemeler dikkat çekiyor. Gün içerisinde en çok araştırılan konular arasında yer alan destek ödemeleri şartları sağlayan ailelere verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ve verilen 850 TL ile 1400 TL arasında değişiyor. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

 

Yaşanan enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişi bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi aileler günlük gereksinimlerini karşılamakta zorlanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların yardımına koşuyor. Şartları sağlayan aileler 250 TL ile 1400 TL arasında bir ödeme almaktadır. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

 

 

 

 

 

 

 

 

AİLE DESTEK PROGRAMI'NDAN NASIL FAYDALANILIR?

Hem Türkiye'de hem de dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşların belini büküyor. Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri vatandaşların yardımına koşarken bazı şartların sağlanması durumunda ödeme yapılmaktadır. Yapılan ödemeler kapsamında erzak, nakit, eğitim, çocuk, doğalgaz ve elektrik gibi pek çok farklı alanda ödeme sağlanıyor. 2022 yılı Aralık ayı içerisinde ailelere yapılan destek ödemeleri de devam ediyor. Aralık ayı ödemelerinin hangi tarihler arasında yapılacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

 

 

 

ARALIK AYI DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Binlerce ailenin yararlandığı destek ödemelerinin hangi tarihler arasında yatırılacağı merak konusu oldu. Aralık ayına giriş yaparken ödemelerde oldukça dikkat çekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler henüz yatırılmadı. Aralık ayı ödeme takvimi hakkında bir açıklama yapılmazken bir önceki ay ödemeler 8 Kasım tarihinde yapıldı. Bu kapsamda ödemelerin Aralık ayının ilk haftasında hesaplarda olması bekleniyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunmuş olduğu destek ödemeleri için başvurulan e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru yapan vatandaşlar belirli kriterlere göre değerlendirilmektedir. Bu kapsamda başvuruları geçersiz sayılacağı durumlar şu şekildedir:

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamak,

 

Mavi Kart sahibi olması,

 

Vatandaşların yurtdışında yaşaması,

 

18 yaşından küçük olması,

 

Ev içerisinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.