Ramazan ayında dağıtılan erzak yardımlarından faydalanmak isteyenler, belediyeler, vakıflar ve dernekler tarafından yapılan başvurular ile yardım alabilirler. Ramazan erzak yardımı için belediyelere giderek ya da e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapılıyor. Ramazan kolisi başvurusu yapmak için ise belli adımların izlenmesi gerekir. 23 Mart-21 Nisan 2023 tarihlerinde 1 ay boyunca Ramazan orucu tutulacak. Peki, “Ramazan kolisi kimlere verilir?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Ramazan kolisi başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar…

 

 

   Ramazan ayında Müslümanlar arasında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için yapılan bağışlar arasında "Ramazan Kolisi" de vardır. Bu kolilerde temel gıda malzemeleri, un, şeker, yağ, bakliyat, çay gibi ürünler yer alır. Bu bağışlar, belediyeler, vakıflar ve dernekler tarafından toplanarak, ihtiyaç sahiplerine erzak kolisi olarak da dağıtılabilir. Ramazan ayı, Müslümanlar arasında bereket ve yardımlaşma ayı olarak kabul edildiği için, Ramazan Kolisi dağıtımı bu ayda oldukça yaygın bir uygulamadır. Ramazan erzak yardımı belediyelere başvurulabilir, fiziki olarak başvuruda bulunamayanlar e-Devlet kapısı üzerinden de başvuru yapabilir.

 

   

 

E devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? 

Ramazan kolisi yardımı başvurusu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Belediyelerin, vakıfların ve derneklerin web siteleri üzerinden erzak kolisi başvuru formu doldurulmalıdır.

E-Devlet kapısı üzerinden erzak kolisi başvurusu yapmak için, kişilerin e-Devlet sistemine giriş yaparak, "Sosyal Yardım Başvuruları" seçeneğine tıklaması gerekmektedir.

Başvuru formunda, ad, soyad, TC kimlik numarası, adres ve iletişim bilgileri gibi kişisel bilgilerin yanı sıra, aile bireyleri ve gelir durumu ile ilgili bilgiler de istenmektedir.